Abdelaziz Bouteflika (1999-)
Sporadiske demonstrasjoner over tid, men i starten av februar 2011 deltok flere tusen mennesker i demonstrasjoner i hovedstaden Alger. Om lag 400 personer ble arrestert under en demonstrasjon 12. februar.
Les alle saker fra AlgerieKong Hamas bin Isa al-Khalifa (1999-)
Under en uke etter at Hosni Mubarak gikk av som president i Egypt, begynte opprøret i Bahrain. Demonstrantene ønsker å velte monarkiet som har regjert i landet i 200 år. En rekke mennesker er blitt drept i voldelige demonstrasjoner.
Les alle saker fra BahrainHosni Mubarak (1981-2011)
Etter at tunisiske opprøre maktet å velte president Ben Alis regime, ble misfornøyde egyptere inspirert og tok til gatene for første gang 25. januar. Protestene bygde seg stadig større, og Tahrir-toget i sentrum av hovedstaden Kairo ble arnestedet for demonstrasjonene. 11. februar varslet Hosni Mubarak at han gikk av som president med umiddelbar virkning. Det egyptiske militæret har tatt over styringen av landet.
Les alle saker fra EgyptMahmoud Ahmadinejad (2005-)
14. februar tok tusenvis av iranere til gatene i hovedstaden Teheran i protest mot regimet. Myndighetene svarte med å kutte telefonlinjer og arresterte aktivister. President Mahmoud Ahmadinejad har sagt at han ikke tolererer demonstrasjoner i hans land. 18. februar uttrykte tilhengere av regimet at de ønsker dødsstraff mot opposisjonen.
Les alle saker fra IranJalal Talabani (2005-)
Flere steder i Irak har det i februar 2011 vært demonstrasjoner mot manglende velferdstilbud i landet, av mindre grad.
Les alle saker fra IrakKong Abdullah II (1999-)
Da opprøret startet i Egypt, hadde folk i Jordan protestert i seks uker. I starten var demonstrasjonene fredfulle, men 18. februar 2011 brøt det ut voldelige sammenstøt mellom opprøre og personer som støtter makthaverne i hovedstaden Amman.
Les alle saker fra JordanSheikh Sabah al-Ahmad al-Jaber al-Sabah (2006-)
I midten av februar 2011 satte opprørere i gang demonstrasjoner i protest mot manglende statsborgerskap og dårlige velferdstilbud i landet. Sikkerhetsstyrker tok i bruk tåregass for å få bukt med demonstrantene, og en talsmann for myndighetene i landet har bedt om at opprørerne slutter å protestere.
Muammar Gaddafi (1969-)
Tusenvis av demonstranter krever mangeårige president Muammar Gadaffis avgang, men presidenten selv lar seg ikke rikke av misnøyen mot ham. 21. februar ble jagerfly satt inn for å bombe og beskyte steder hvor demonstranter oppholdt seg. Flere personer ble drept og skadet. 22. februar holdt Den arabiske liga et krisemøte om situasjonen i Libya.
Les alle saker fra LibyaKong Mohammed VI (1999-)
Siden 21. januar har minst fire marokkanere satt fyr på seg selv i protest mot regimet. 20. februar samlet tusenvis av personer seg til demonstrasjoner, hovedsakelig fredelige, over hele landet med krav om økt demokrati. Flere personer skal imidlertid ha blitt drept og minst 128 ble skadet i de mange demonstrasjonene.
Les alle saker fra MarokkoBashar Assad (2000-)
Ved hjelp av Facebook og Twitter mobiliserte opposisjonen seg til demonstrasjoner i begynnelsen av februar, i protest mot økonomiske forhold og politiske undertrykkelse i hovedstaden Damaskus. Det var imidlertid svært få demonstranter som dukket opp, og 31. januar sa president Bashar al-Assad til Wall Street Journal at han kommer til å presse på for å få gjennom flere politiske reformer i landet.
Les alle saker fra SyriaZine el-Abidine Ben Ali (1987-2011)
Etter en måned med protester gikk Zine el-Abidine Ben Ali av som president 14. januar 2011. Dette opprøret, som endte med regiments fall, var til stor inspirasjon for opposisjonen i flere andre land i Midtøsten og Nord-Afrika, og etter kort tid spredte demonstrasjonene seg fra land til land.
Les alle saker fra TunisiaOmar al-Bashir
Siden 30. januar har unge sudanere protestert mot den dårlige økonomiske situasjonen og økende matvarepriser i byer nord i landet, inkludert hovedstaden Khartoum. Mange ønsker president Omar al-Bashirs avgang, og flere skal ha blitt drept og skadet i sammenstøtene mellom demonstranter og opprørspoliti.
Les alle saker fra SudanAli Abdullah Saleh (1978-)
Opprøret mot Ali Abdullah Salehs regime startet 27. januar, og vokser stadig i omfang. Flere eksperter mener imidlertid at en revolusjon vil være vanskelig i det lutfattige landet, først og fremst fordi at om lag halvparten av befolkningen er avhengige av khat. En rekke demonstranter er drept, og enn så lenge nekter Saleh å gi etter for opposisjonens krav om å gå av.
Les alle saker fra JemenMichel Suleiman (2008-)
Massive protester brøt ut 25. januar etter at milliardæren Najib Mikati ble utnevnt som statsminister. I protest mot Mikatis bånd til Hizbollah og Syria tok tusenvis av sunni-muslimer til gatene i Tripoli og Beirut. Opprøret har nå avtatt betraktelig.
Les alle saker fra Libanon